Regel gemakkelijk een energielabel voor jouw woning

Een energielabel voor een woning lijkt een hoop gedoe, maar dat valt eigenlijk wel mee. Bij Warmtewijs check je gemakkelijk, via de postcode en huisnummer, of wij een energielabel voor jouw huis kunnen. Je krijgt zelfs direct de kosten van het energielabel. Je zit daarna nog nergens aan vast.

4 redenen voor een energielabel

Een energielabel is niet alleen een verplichting. Het label kan je namelijk ook een hoop inzicht geven in het energieverbruik van je woning waarmee je aan de slag kunt om eventueel je woning of zelfs huurwoning te verduurzamen. Waarom een energielabel aanvragen verstandig is om aan te vragen noemen we hieronder:

Woont jij in een huurwoning?

Als je in een huurwoning woont is de kans groot dat de verhuurder verplicht is om een energielabel te hebben. De kosten hiervan zijn voor de verhuurder. Vraag daarom na bij je verhuurder of je een energielabel kunt ontvangen. Zo weet jij een stuk beter wat je zelf kunt doen om op energie te besparen.

Conclusie

Het is dus in veel opzichten verstandig om een energielabel aan te vragen. Of je nu geen zin hebt in wachttijden als je hebt besloten uw huis te verkopen. Of omdat je wil weten hoe je jouw huis beste kunt isoleren om de energiekosten van je woning te drukken. Daarom, check je postcode bij Warmtewijs en vraag gemakkelijk een energielabel aan.